ECOCERT ROMANIA la a 2-a editie a festivalului de film despre mediu si oameni „Pelicam International Film Festival”

12.08.13

pelicamIn perioada 14 – 16 iunie 2013, Asociatia Culturala Les Herbes Folles a organizat la Tulcea a 2-a editie a festivalului de film despre mediu si oameni „Pelicam International Film Festival”. Acesta face parte, incepand cu anul acesta, din reteaua internationala a festivalurilor de film de mediu, Green Film Network

Evenimentul a fost sponsorizat de APA NOVA Bucuresti si de BRD Societe Generale, fiind organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Tulcea si al Centrului Cultural „Jean Bart Tulcea”, avand ca parteneri Consiliul Judetean Tulcea, Institutul de Cercetari Eco – Muzeale Tulcea, Ecocert Romania, Organizatia Internationala a Francofoniei, Ambasada Elvetiei in Romania, Institutul Goethe, Institutul Polonez Bucuresti, Cinelabs Romania, Asociatia Vira, Asociatia Ateliere Fara Frontiere,Independenta Film, Clorofilm si Asociatia Green Rennaisance Africa de Sud.

Nu trebuie uitata insa nici dorinta voluntarilor de a contribui, pe cat de mult posibil, la buna desfasurare a evenimentului. Acestia s-au implicat in organizare, la guest management, info desk si in promovare. Echipa Ecocert a impartit flyere si a indrumat oamenii dornici sa participe la eveniment catre locurile de sustinere a filmelor si catre concertele de sambata si de duminica seara. S-a asigurat suport la info desk, oferind participantilor toate informatiile solicitate si in cadrul amenajarii decorului din Piata Civica.
Ecocert voluntariat pelicamFestivalul doreste sa atraga atentia asupra mediului inconjurator, avand ca tema principala domeniul ecologic si prezentand documentare si filme despre o gama larga de probleme la nivel mondial, precum nevoia de a proteja mediului inconjurator, poluarea aerului, a apei, metode de transport, surse de energie, agricultura, solidaritate si lupta impotriva saraciei.

Ceremonia de deschidere a acestuia a avut loc, vineri 14 iunie si timp de trei zile au fost prezentate in Piata Civica si in Centrul Cultural Jean Bart filme de lung metraj, un calup de scurt metraje, workshopuri cu teme ecologice, o expozitie foto marca Sorin Onisor si Gala ONG-urilor.

Pelicam a organizat o competitie pentru filmele de lung metraj, oferind marele premiu in valoare de 500 € si trofeul Pelicam filmului norvegian “North of de sun”, in regia Inge Wegge si Jørn Nyseth Ranum. La categoria de scurt metraj, cu o valoare a premiului de 250 €, a fost denumit castigator filmul “Oil Fields”, regia Ivan Golovnev, oferindu-se si o mentiune speciala filmului “Boriza”, regizat de Frédérich Gonseth si Catherine Azad. Filmele au fost jurizate de trei personalitati de renume din industria cinematografica, nationala si internationala, Artur Liebhart, Jean – Paul Jaud si Thomas Ciulei.

Publicul, a acordat premiul de 250 € peliculei “More than honey”, a regizorului elvetian Markus Imhoff, film ce a castigat si premiul pentru cel mai bun documentar German Film Awards.

In cadrul festivalului s-au organizat si alte concursuri, Cinelabs Romania oferind servicii de colorizare pentru un proiect de film documentar romanesc, Ateliere fara frontiere asigurand calculatoare pentru un proiect ONG si Ecocert Romania, pentru proiectul castigator la categoria ONG-uri de mediu.

premiu ONGOfiterul de certificare Madalina Baboi, membra Ecocert Romania, a oferit premiul pentru proiectul “Verde la achizitii!”, al organizatiei de protectie a mediului TERRA Mileniul III. Ecocert Romania s-a angajat sa asigure suport tehnic pentru a sustine proiectul ce are ca scop cresterea gradului de informare privind sistemul de achizitii publice ecologice si imbunatatirea accesului la informatie privind furnizorii de produse ecologice la nivel national.

 

> Pentru mai multe informatii despre PIFF apasa aici pentru a vizualiza site-ul oficial al acestuia